fbpx

El 25 de juny finalitza la preinscripció per a cursar el cicle de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils

L’IES Jaume I d’Ontinyent suma el cicle Formatiu de Grau Mitjà de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils a la seua oferta educativa i començarà a impartir-ho el pròxim curs 2020-2021. Els interessats hauran de preinscriure’s abans del pròxim dijous, 25 de juny, a través dels links http://mestreacasa.gva.es/web/iesjp/1 o https://portal.edu.gva.es/telematricula/

La implantació d’aquesta nova oferta és una notícia que ha sigut molt ben rebuda i secundada de manera massiva pel clúster valencià d’empreses del sector tèxtil situades a les comarques de la Vall d’Albaida i l’Alcoià-Comtat que ho consideren una oportunitat per a formar nous alumnes i reciclar professionals que ja estan treballant en les indústries tèxtils de la zona.

El cicle s’impartirà en modalitat DUAL, una tipologia formativa que permet que els alumnes des del primer curs ja puguen realitzar pràctiques remunerades en empreses. El centre posarà a la disposició dels alumnes les instal·lacions adequades per a la impartició, teoricopràctica, de les diferents assignatures: taller de teixidoria i confecció, laboratori i aula informàtica amb programes de tissatge. Aquesta formació dual permet que l’alumnat alterne pràctiques en l’empresa i formació teòrica en el centre educatiu, realitzant més de 1.000 hores de pràctiques remunerades en indústries tèxtils de la zona, que facilitaran la incorporació al món laboral. A més, aquest sistema formatiu en la modalitat dual permetrà que, des del primer dia, els estudiants puguen obtenir uns ingressos mensuals per les pràctiques realitzades.

ATEVAL Vall d’Albaida i AITEX també han realitzat una important labor de suport i assessorament al centre per a la posada en marxa dels estudis el pròxim curs. Totes dues entitats valoren aquesta ampliació de l’oferta educativa com una gran oportunitat per al clúster empresarial, que necessita mà d’obra qualificada. Destaquen, a més, la reconversió que ha realitzat el sector per a adaptar-se a les necessitats actuals i la resposta que ha donat a la demanda de productes sanitaris, fabricats en indústries d’aquestes comarques, durant la pandèmia i que obri noves línies d’especialització per al tèxtil.
Cal destacar, que un alumne que comence el cicle Formatiu de Grau Mitjà de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils, en l’IES Jaume I d’Ontinyent, pot seguir la seua formació i cursar cicle Formatiu de Grau Superior de Disseny Tècnic en Tèxtil i Pell en l’IES Cotes Baixes o realitzar alguna de titulacions universitàries especialitzades en tèxtil que ofereix el Campus de la UPV d’Alcoi. Un ampli ventall formatiu que garanteix el futur professional de l’entramat empresarial tèxtil de la Vall d’Albaida i l’Alcoià-Comtat.