El 40% de les empreses tèxtils d’Ontinyent fan el pas cap a la producció sanitària

Les empreses tèxtils de la nostra zona han reaccionat front a la crisi sanitària i econòmica demostrant una gran capacitat d’adaptació. La pandèmia ha obert una oportunitat i una alternativa de negoci amb l’aparició d’una nova línia de producció: el tèxtil sanitari.

Aquesta nova línia no és “la panacea” però “ha vingut per a quedar-se”, tal i com han constatat els participants en el debat del Club Barcella que va emetre anit els canals de Facebook i Youtube de El Periòdic d’Ontinyent. Un Club Barcella que va comptar amb la presència del conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent; l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el president d’ATEVAL, Pepe Serna i la secretària general del sindicat majoritari CC.OO., Manuela Pascual.

Una dada que va trascendir al llarg del programa: el 40% de les empreses tèxtils d’Ontinyent (un total censat de 153) han encetat un procés per a reconvertir part de la seua producció a la nova línia del tèxtil sanitari. Així ho va constatar l’alcalde Jorge Rodríguez referint-se a l’oficina tècnica que s’ha creat en el marc del Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent. Prop de 60 empreses locals ja s’han interessat per posar en marxa aquesta nova línia de treball. Fins i tot el president de la patronal tèxtil, Pepe Serna, va arribar a qualificar el moment que estem vivint com a “històric”, sobretot per la perspectiva que s’obri a les empreses. La representant sindical va reiterar la necessitat d’aprofitar la situació per crear ocupació de qualitat i “acabar amb la precarietat de la contractació”. Per la seua banda el conseller d’Economia va apuntar que el clúster tèxtil d’Ontinyent “és compatible” i que també estarà dins d’un clúster de la salut transversal amb altres sectors productius.

El debat del Club Barcella, que en aquesta ocasió es va celebrar a l’Hotel Kazar, es pot seguir a través de les xarxes socials del nostre mitjà i, des d’aquest cap de setmana, també a la nostra web.