El 80% dels incendis són per cremes agrícoles

El Consorci de Bombers de València alerta d’una preocupant pujada en el nombre d’avisos per incendis forestals i de vegetació, que situen el mes de març del 2023, amb 714 incendis a la província de València, com el pitjor de l’última dècada. Es tracta del doble respecte a la mitjana per a un mes de març, que se situava en 348 incendis, i un increment del 736% respecte a març de 2022, quan es van produir 97 incendis.

Unes xifres de rècord que es traslladen també al conjunt del trimestre, ja que els 1.227 incendis de gener a març del 2023 són aproximadament el doble que en el mateix període del 2022 i el mateix número que acumulava el primer trimestre del 2012, l’any dels últims grans incendis de Cortes de Pallars i Andilla, que van arrasar més de 50.000 hectàrees. També aquell any, les xifres del primer trimestre de l’any eren alarmants.

Des del Consorci de Bombers de València s’adverteix que darrere del 80% d’aquesta classe d’incendis forestals i de vegetació està havent-hi un mal ús del foc en terrenys agrícoles i forestals, amb situacions com a cremes agrícoles descontrolades, cremes dins de parcel·les, i en menor mesura actes piròmans.

Continuen les cremes agrícoles

La Generalitat Valenciana ha avançat la prohibició de realitzar cremes agrícoles. Malgrat això, aquesta mateixa setmana a Ontinyent s’han produït cremes sense autorització. El dilluns passat, en el Camí Vell d’Agullent i en el Camí Vell d’Agres, la Policia Local va localitzar dues cremes, personant-se en el lloc dels fets, informant de la prohibició i apagant el foc.