El Bar El Salvador tanca les seues portes després de 60 anys

Ja han anunciat una data. Serà el dia després del sorteig de loteria de Nadal, el 23 de desembre. Eixe serà l’últim servei que donarà el bar El Salvador als seus clients. Perquè després tancarà les seues portes, baixarà persiana i s’acabarà una etapa de més de 60 anys de treball a l’hostaleria d’Ontinyent.

Els germans Vicent i Jose Gandia posen fi a una trajectòria que van encetar els seus pares a l’any 1962. Des d’aquell moment el bar El Salvador ha estat conegut pel seu ambient familiar i pels seus menús de casa. Arròs al forn, ‘guisao’, dentilles… tot això formava part d’una proposta cassolana de cuina molt tradicional que s’ha mantingut quasi invariable. A més els esmorzars on sempre servien una ensalada per acompanyar l’entrepà era altra de les seues marques d’identitat.

Sis dècades de servei en les quals moltes generacions d’estudiants i familiars del col·legi La Concepció s’han pogut beneficiar de la seua proximitat. A més, pel seu punt d’ubicació era també un lloc emblemàtic durant algus actes de Festes com la Baixà del Crist. La dita popular deia que “haga frío o calor a ‘esmorzar’ al bar de El Salvador”. Però a partir del 23 de desembre passarà a la història sentimental de la capital de la Vall d’Albaida.