El barri de l’Ermiteta celebra aquest cap de setmana els dies grans de la festa

Durant aquests dies, el barri de l’Ermiteta viu els seus dies grans amb la celebració de les festes en honor a Sant Antoni Abat. Durant tot el dia de hui, dissabte 26 de gener, el carrer Sant Antoni i la plaça de la Coronació acolliran diferents activitats com el porrat de Sant Antoni, la matinal infantil del Barranquet , distintes exposicions artístiques i un gran nombre més d’actes festius. Paral·lelament al començament de les festes de l’Ermiteta, al Poliesportiu Municipal d’Ontinyent es celebra durant aquest matí la cloenda de la I Fase dels Jocs Escolars de la Generalitat Valenciana.

El matí ha començat per als festers de Sant Antoni a les 08.00 hores amb la plantada de les quatre fogueres que es cremaran aquesta mateixa vesprada, tot just finalitza la retreta que tindrà lloc a partir de les 19.00 hores.

Pel que fa als més menuts, un any més lla programació de les festes compta amb la matinal infantil preparada a la plaça de la Coronació. Al llarg del matí, des de les 11.00 hores, la plaça serà l’espai on es realitzen les proves d’Agility, la gymkana del Club Ciclista Ontinyent i distints tallers infantils i d’animació. A les 11.00 hores, amb el toc de l’Àngelus i el volteig de campanes es donarà pas a la cercavila de dolçainers, tabaleters i festers.

Pel que fa a la vesprada, a les 16.00 hores tindran lloc els tres tocs de crida, seguits d’un vol general de campanes. Aquest fet anunciarà el començament de la vesprada. A les 16.30 hores es celebrarà la benedicció dels animals a les portes de l’Ermiteta. A l’interior, el Moviment Juvenil Santa Maria oferirà diferents jocs i tallers pensats per als més i les més menudes. A les 18.30 hores, amb la posta de sol, es realitzaran novament tres tocs de crida que serviran per a advertir del començament de la retreta i la posterior encesa de les fogueres, prevista per a les 19.30 hores. El dia conclourà amb l’actuació musical de l’orquestra Valparaiso a partir de les 24.00 hores.

Diumenge, el matí començarà a les 07.30 hores amb la corresponent despertà del dia gran de festa, seguit de la Missa Major de l’Ermiteta a les 11.30 hores. De vesprada, a les 16.30 hores, tindrà lloc l’habitual cavalcada mecanitzada, acompanyada per la banda simfònica d’Ontinyent. Amb la processó de les 19.00 hores i el sorteig del valor dels porcs i els pernils finalitzarà el cap de setmana gran de les festes en honor a Sant Antoni Abat.