El Bonavista pinta el futur de verd amb l’autocompostatge en la seua gestió de residus

Hui s’ha presentat en el col·legi Bonavista la campanya de sensibilització de la gestió de residus. “Un dels primers passos per a començar a implantar el Pla de Residus és fer la recollida orgànica en tots els col·legis de la ciutat”, explica Sayo Gandia, regidora de Sostenibilitat. Entre aquests, destaca el Bonavista, el qual, a més de sumar-se a la recollida de matèria orgànica i separar-la dels altres residus per tal de donar-li una segona vida, s’ha llançat a realitzar l’autocompostatge, és a dir, que eixa matèria orgànica que generen la compostaren per a, després, utilitzar-la en la seua horta. Germán Esteve, encarregat de l’autocompostatge del centre, recorda que el que busquen amb el sistema de compostatge és crear un circuit tancat, on les deixalles que es generen al centre es queden en ell per tal que revertisquen en la seua horta. Per a això, compten amb tres compostadores de gran capacitat. Un procés on els agents més importants són els i les alumnes. “L’actual model de gestió de residus està demostrat que no va enlloc. Aleshores, s’ha de canviar. Per això, els centre educatius són els llocs més adients per a formar als ciutadans del futur”, destaca.

“Aquesta escola va a ser pionera en allò que volem promoure: arribar al 100% de l’economia circular”, exposa la regidora Sayo Gandia. En aquest sentit, el Bonavista està apostant per donar suport als eixos ambientals de la mobilitat, l’eficiència energètica i la gestió de residus, uns punts que pinten el futur de l’escola de color verd. Així, s’espera que aquest siga el primer esglaó d’una llarga llista d’escoles que se sumen a la campanya.

Per la seua part, Kike Molina, director del Bonavista, explica que van trobar en aquesta iniciativa la manera d’assolir els objectius sostenibles que perseguia ja el centre educatiu. D’altra banda, Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent, emfatitza que “el futur comença a pertànyer més als menuts que als majors, el que passar per cuidar el Planeta, per canviar hàbits de consum i de la gestió dels residus”, destaca. L’alcalde recorda que un dels pilars del Pla de Residus és aprendre a separar-los bé. Per això, han decidit començar pels col·legis, on es troben aquelles persones “que més influència van a tenir en el futur”. No obstant això, la campanya no es queda en aquests; traspassa les seues portes i pretén arribar a sensibilitzar a tota la ciutadania.