El Cant dels Angelets, Bé Immaterial

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat hui divendres 24 de novembre una Ordre de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per la qual declara el Cant dels Angelets d’Ontinyent com a Bé Immaterial de Rellevància Local.

La Generalitat atén d’aquesta forma la petició realitzada tant des de l’Ajuntament d’Ontinyent com des de l’Associació de Festes de la Puríssima en la qual es demanava un reconeixement per a una de les nostres joies populars, musicals i culturals, una tradició que ve repetint-se a la ciutat d’Ontinyent des de 1662 i que representa l’anunci de les festes patronals.

El Cant dels Angelets s’incorpora a l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià subratllant el paper que ha tingut a l’hora de ser transmés de forma oral de generació en generació.

La declaració es produeix la vespra del Cant dels Angelets de 2017 que tindrà lloc demà dissabte a Ontinyent a partir de les 18,30 hores pel Carrer Major fins arribar a l’esglèsia de Santa Maria.