El Cementeri assegura el seu futur amb una nova parcel·la

Ontinyent ha assegurat el seu futur en l’actual ubicació a peus del Torrater. I ho ha fet adquirint una parcel·la limítrof, de sòl addicional, de 17.000 m², a un preu de 78.428 euros.

Així ho ha explicat el regidor de Territori, Joan Sanchis: “veient el ritme de defuncions i per ser previsors de cara al futur hem adquirit ara uns terrenys de 17.000 m², al costat de l’actual cementiri, ja que en el sòl actual  ja no es pot construir més nínxols, està ocupat la seua totalitat”.

De tota la superfície, detalla l’edil, 7.632 m² correspondran a ampliació del cementiri; per a equipaments es destinaran 8.300 m² i la xarxa viària ocuparà 1.064 m². Una bona notícia que la regidora de Cementiri, Mercedes Pastor, aplaudeix, ja que “feia falta comptar amb terrenys nous per al futur desenvolupament del cementiri, ja que després de l’última reforma de nínxols i de columbaris ja s’havia ocupat tot el terreny lliure”.

El que lamenta l’edil del PP és que “com a regidora de Cementiri em vaig haver d’assabentar quan estava tota la gestió feta. Vaig anar a tractar d’obtenir una partida en els pressupostos de 2022, per a acabar de desenvolupar el projecte d’adaptació del cementiri per a fer-lo més segur, accessible i sostenible, i em van contestar que no se’m podia donar perquè s’havien comprat els terrenys”.

Malgrat això, l’edil comptarà amb 10.000 euros per a 2022, “per l’obstinació posada per millorar aquestes instal·lacions municipals”. En definitiva, coincidència en el fons, encara que no en la forma.