El Consorci assegura la continuïtat del Parc de Bombers d’Ontinyent

El conflicte de les últimes setmanes per la negativa dels efectius de Bombers des de principis de març a realitzar hores extra i per tant amb afectació de dotacions als diferents parcs, com el d’Ontinyent, ha arribat a la sessió plenària de l’Ajuntament de la capital de la Vall d’Albaida en un debat provocat per la moció conjunta presentada per socialistes i nacionalistes on es demanava gestió per a evitar el tancament del parc a Ontinyent.

Des del Consorci de Bombers s’ha assegurat que “no n’hi ha previsió ni causa de tancament” per al parc. Els representants del PP d’Ens Uneix, socis a la Diputació de València, van defensar l’argumentari de la nova presidència del Consorci de Bombers segons el qual “s’ha arribat a un acord amb els sindicats per a l’abonament del complement de carrera professional, en uns marges fins i tot superiors als màxims a què es va comprometre la Presidència de PSOE, i que s’abonarà des d’aquest mateix any, per la qual cosa les mesures de no fer hores extres s’han desconvocat per part dels sindicats i el Consorci està prestant serveis amb tots els efectius i dotacions coberts”.

A més s’indica que s’han accelerat els tràmits de l’oposició oberta per incorporar nous efectius, al mateix temps que s’estan revisant les borses per a la reincorporació dels efectius que van ser expulsats d’aquestes. També s’estan configurant torns per optimitzar les despeses de les hores extres fins que s’incorporen nous efectius.

Des de les files socialistes s’exposava que “els bombers ara estan més mal que mai”. El portaveu de Compromís, Nico Calabuig, va recordar que “són els professionals els que ratifiquen que no n’hi ha suficent personal per atendre el possible solapament d’incendis a la comarca”. En la moció presentada es subratllava la petició, davant Generalitat i Diputació, perquè es dote d’efectius el parc d’Ontinyent.

La moció va eixir avant amb 17 vots, els d’Ens Uneix que es van sumar als del PSOE i Compromís i les abstencions de PP i Vox.