El diputat de la Vall es decideix el 5 de juny i la Diputació pendent

Una diferència d’interpretacions fa caure el recompte del diputat comarcal de la Vall d’Albaida del costat del PP o del partit Ens Uneix que lidera Jorge Rodríguez. Segons es decante, el signe de la Diputació de València pot ser per al bloc de dretes (que sumaria un més als 13 del PP + 3 de VOX) o per al d’esquerres (PSPV 13 + 3 Compromís i el d’Ens Uneix). Si, finalment, el diputat és per als populars, sumaran majoria amb els vots de VOX i governaran la Generalitat i les tres Diputacions. Però si el diputat de la Vall d’Albaida és per a la formació de Rodríguez, podria, fins i tot, governar l’esquerra amb el seu vot decissiu.

Tot queda pendent del que diga la Junta Electoral de Zona que decidirà el pròxim 5 de juny sobre la consulta que presentarà demà dimarts la formació Ens Uneix per a reivindicar el diputat comarcal.

La disparitat se centra en dos municipis en concret: Bufali i Beniatjar. El motiu del canvi de diputat té molt a vore en la forma de recomptar els municipis més xicotets del partit judicial al que està adscrita bona part de la Vall d’Albaida perquè la llei estableix que en localitats de menys de 250 habitants s’han de presentar llistes obertes i es pot votar un màxim de quatre regidors. Mentres que a Carrícola no n’hi ha cas, en el cas de Bufali i Beniatjar el Ministeri ha dividit els resultats entre 5 i no entre 4. En el primer cas, la suma dóna al PP com a guanyador. En el segon cas és per a Ens Uneix.