El ‘Mirlo Blanco’ aterra a Ontinyent per dirigir el Club Martínez Valls Bàsquet

Saúl Blanco, l’estrella del bàsquet asturià, ja està a Ontinyent. L’exjugador de l’ACB era presentat aquest dimarts com a nou entrenador de l’Eset-Ontinet masculí, a més de com a director esportiu del Club Martínez Valls Bàsquet. La presentació, que tenia lloc al Palau de la Vila, servia per a conèixer de primera mà quins són els objectius del conegut com a ‘Mirlo Blanco’.

El primer d’aquests objectius és “que els meus jugadors s’ho passen bé i a poc a poc es vaja enganxant la gent i vaja creixent l’afició, i sobretot el planter i la base, que crec que és una cosa principal per a qualsevol club” declarava el nou tècnic, qui afegia un segon objectiu, “que quan arribe juny de 2022 tots els jugadors que hagen entrenat amb mi, i que jo haja tingut el plaer de treballar amb ells, siguen millors jugadors”. Però, a més, queda clar, la meta del club és tornar a aconseguir el que consideren es mereixen, ser un equip de Lliga EBA.

Des de la Junta Directiva del Club Martínez Valls Bàsquet, amb Elu Mancebo i José Antonio Calabuig al capdavant, no només es donava la benvinguda a Blanco, sinó que s’insistia en el nou cicle que s’enceta aquesta temporada i la forta aposta per aquest nou entrenador. Tot això sense oblidar el treball del tècnic anterior, Nico Sánchez, de qui destacaven “el gran treball” fet en el club


17 D’OCTUBRE

La temporada començarà el pròxim 17 d’octubre i ja es coneixen alguns dels noms del planter que dirigirà Blanco. Al fitxatge d’Alin Voinea i les renovacions ja anunciades de Nacho Castelló i Gonzalo Amador, se sumaven en aquesta presentació els noms dels ja coneguts Pepe Soriano, Jorge Soler i Pablo Iborra. A més, s’afegeix Jesús Sanz, el fins ara capità del sènior B fa el pas al primer equip definitivament. Sanz afronta aquest nou repte “amb molta il·lusió i moltes ganes de fer-ho bé, per descomptat guanyant-me el lloc en la pista i en l’equip, acceptant el meu rol i a per totes. Ficarem a l’equip on realment es mereix” declarava el jove, que ha creixcut en el club des de les categories més inferiors.

Un equip de casa, però, sobretot, un equip amb ganes i il•lusió. “L’etern capità”, Nacho Castelló, valora positivament l’experiència que Saúl Blanco els pot aportar com a exjugador, per “demostrar el que ens mereixem, que és estar en EBA”

A L’ESPERA DE MÉS NOMS

Però el planter encara està obert i com afirmava Blanco, “ens falta concretar algunes peces importants”, en concret un parell de jugadors que podrien acabar de concretar-se la pròxima setmana. Quant al cos tècnic, continuarà Javier Reig, ‘Pichi’, que ja va estar la temporada anterior amb l’Eset-Ontinet, i se suma al projecte, David Martínez. “Vaig estar al Martínez Valls com a jugador ja fa huit temporades, desprès he jugat en els Estats Units i en Anglaterra, que és on vaig fer la transició de jugador a ajudant d’entrenador” narra Martínez, qui també té experiència a la Lliga EBA i a més, sembla, tindrà un rol més important en relació amb altres equips del club, ja que també agafarà les regnes del sènior B masculí.

Un projecte que va agafant forma, que ja està treballant i que començarà en unes setmanes a entrenar, per arribar al 17 d’octubre en les millors condicions possibles.

I encara que tots tenen al cap intentar estar el més amunt possible i recuperar la plaça en EBA, Saúl Blanco insisteix, ha arribat a Ontinyent per gaudir i fer gaudir del bàsquet. “El meu objectiu és finalitzar els 40 minuts de cada partit amb un somriure, perquè hàgem aconseguit que la gent s’ho passe bé i si la gent s’ho passa bé segur que els resultats i els èxits arriben sols” insisteix l’entrenador de l’Eset-Ontinet.


CAMPUS D’ESTIU

Durant les últimes tres setmanes, el Club Martínez Valls Bàsquet ha estat duent a terme el seu XXII Campus d’Estiu al col·legi que dóna nom a l’entitat esportiva. L’activitat, de la qual han gaudit al voltant de 50 xiquetes i xiquets, finalitzava ahir divendres. A més, aquesta setmana rebien la visita de Blanco, que aprofitava per a tindre una primera presa de contacte amb els equips de l’escola de bàsquet i que, a més, s’encarregava d’entrenar a un dels equips infantils. Una primera ullada del que serà la pròxima temporada al Martínez Valls Bàsquet sota la direcció esportiva del ‘Mirlo Blanco’. Una temporada que s’inicia amb una actitud renovada i amb noves il·lusions i amb la intenció també de reforçar vincles entre tots els equips del club.