El Museu Britànic de Londres pot emportar-se part de Bocairent per a una exposició

Sembla increïble però eixe és el repte que ha acceptat Bocairent i les altres poblacions de l’Associació Espanyola de Pobles de Muntanya. Si, entre tots no sumen 340.000 visitants en trenta dies, entre l’11 de desembre i l’11 de gener, el Museu Britànic podria emportar-se una part del patrimoni per a fer-lo servir com a objecte d’exposició a Londres.

El repte, lluny de voler apropiar-se del patrimoni bocairentí com el nucli antic o les Covetes dels Moros o la Plaça de Bous, el que pretén és impulsar el turisme en els municipis de muntanya. Per això s’ha llançat la iniciativa denominada ‘El meu poble en el British’ en la qual participen 280 municipis d’Espanya (69 de la Comunitat Valenciana), entre ells Bocairent, Morella, Moixent o Beneixama. D’aquesta manera, el desafiament, que pretenen traslladar també a les xarxes amb l’etiqueta #mipuebloenelBritish, vol ser una mena de “crida” perquè totes aquelles persones que vulguen involucrar-se i posar el granet d’arena per a ajudar els enclavaments muntanyencs, s’animen a visitar-los.

El Museu Britànic de Londres alberga monuments tan importants com el Partenó d’Atenes o les mòmies de l’antic Egipte. Ara, l’objectiu, sumar més visites que ells en un mes. Si perden, el recinte podrà convertir-los en objectes de museu.