El Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana a Ontinyent acollirà la jornada inaugural de la III edició dels seminaris “Tardor Antropològica”, una iniciativa impulsada per l’Associació Valenciana d’Antropologia (AVA) que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent, el Museu Tèxtil, el Museu d’Etnologia de València, les universitats de València i Alacant i la Diputació provincial de València.
Es tracta d’un cicle de 3 jornades que tindrà lloc els dies 10, 17 i 24 de novembre a les ciutats d’Ontinyent, Alacant i València, respectivament, amb les quals AVA té com a objectiu aprofundir, reflexionar i discutir temes d’interés a partir de diversos enfocaments analítics. La regidora de Turisme i Museus, M. José Alhambra, destacava que obrir aquestes jornades “és una oportunitat per acollir diverses ponències d’interés tant per a l’alumnat universitari com per al públic en general, i també de valorar el Museu Tèxtil i projectar-lo com a espai d’atracció i seu d’esdeveniments culturals com aquest”.
La jornada s’iniciarà divendres dia 10 de novembre a les 16:30 amb la presentació a càrrec d’autoritats municipals, seguida de la intervenció de les Doctores Àngela Calero i Sara Sierra, de la Universitat de València i l’Associació Valenciana d’Antropologia, que parlaran sobre memòria oral.
Tot seguit, intervindrà Edurne Vaello, llicenciada en història de l’Art i guanyadora del premi d’investigació Joan Francesc Mira, amb una ponència titulada “Màquines de fil, cossos de ferro. Les dones treballadores a la indústria tèxtil d’Alcoi”.
Seguidament, i després d’una pausa-café, intervindran el Doctor Víctor Agulló i la professora Helena Paricio, del departament de Sociologia de la Universitat de València, per parlar sobre “les raquetistes del Fronton Chiqui, València. Memòria i reconeixement”. Finalment, es comptarà amb la participació de la conta-contes Almudena Francés amb la intervenció “Escoltar per a contar. Una mirada artística sobre la recerca etnològica”.