El nou Palau de Justícia comptarà en una inversió de més de 7 milions d’euros

La Conselleria de Justícia ha publicat en el portal de contractació la redacció del projecte i direcció d’obres per a l’execució del nou edifici de justícia d’Ontinyent. El pressupost és de 462.877,32 euros i les empreses tenen fins al 3 de gener de 2022 per a presentar ofertes.

Els nous jutjats d’Ontinyent se situaran en l’antiga fàbrica de Bernabéu. Allí s’unificaran les seus judicials de la localitat en un únic edifici de 4.281,25 metres quadrats amb dues plantes, soterrani i espai per a aparcament.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha explicat que la inversió en el nou palau de Justícia d’Ontinyent “superarà els 7,2 milions d’euros en un edifici que està situat a 450 metres dels actuals jutjats i que té unes condicions òptimes per a l’activitat jurisdiccional per als 34 municipis d’aquest partit judicial”.

El nou edifici augmentarà el número i la superfície útil dels despatxos, zones comunes, sales multiús. També habilitarà espais específics per a videoconferències i millorarà les dependències dels col·legis professionals.

A més, el futur palau de Justícia d’Ontinyent integrarà els serveis especialitzats com l’oficina d’atenció a les víctimes del delicte, la clínica mèdic forense i el gabinet psicosocial perquè, tal com ha recordat la consellera “és important disposar d’aquests recursos d’atenció a les víctimes, especialment de violència de gènere, prop del seu lloc de residència i amb una estructura que ofereixi una resposta ràpida, integral i especialitzada”.