El ‘Pavelló’ més eficient

Ontinyent inaugurava el dissabte passat les obres de millora realitzades en el fins ara conegut com a ‘pavelló vell‘ amb una jornada de ’12 hores poliesportives’. La infraestructura, que és finançada amb prop de 330.000 euros del programa de Fons Europeus FEDER-EDUSI, passarà a dir-se ‘Pavelló Europa’, com anunciava l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en una presentació pública.

L’actuació ha inclòs la substitució del sostre per a eliminar l’amiant i, juntament amb el canvi de portes i finestres, millorarà el confort tèrmic de la instal·lació. Dins de la mateixa línia d’estalvi i millora energètica s’ha reformat la instal·lació elèctrica de baixa tensió de l’edifici, substituint 18 lluminàries de vapor de sodi per uns altres LED, i instal·lant un sistema de control remot amb regulació dels nivells d’enllumenat indicats en la normativa UNE per a entrenament i competició. A més, s’ha aprofitat per a millorar l’estat de les diferents sales del pavelló com la del gimnàs, karate, judo o el bar, situat en la part de l’edifici que dona a la piscina d’estiu.

“Millora de l’eficiència energètica”

El primer edil destacava que canviar de nom el pavelló suposa “un gest per a posar en valor les ajudes que està rebent Ontinyent de la Unió Europea“. L’actuació, en paraules de l’alcalde, “compleix amb una sèrie d’objectius estratègics de la UE com són la millora de l’eficiència energètica i de la prestació de serveis a la ciutadania, que ens permeten continuar amb la transformació de la ciutat”.

L’alcalde, anava acompanyat dels regidors Óscar Borrell (Esports), Natalia Enguix (Hisenda), Joan Sanchis (Territori) i Sayo Gandia (Sostenibilitat). El regidor d’Esports, Óscar Borrell, posava en relleu que el nou pavelló “dona unes millors prestacions per als clubs locals, que podran jugar competicions oficials i milloren les condicions del joc, a més d’aconseguir unes instal·lacions més còmodes tant per a ells com per al conjunt de la ciutadania”, deia.

En la jornada poliesportiva participaven desenes d’esportistes de totes les edats de modalitats com a Voleibol, Bàsquet, Judo o Gimnàstica Rítmica, que també tenien ocasió de gaudir de diferents jocs tradicionals adaptats al projecte EDUSI per a informar del programa europeu. Des del club Judo Fons Kan, Francisco Cano, explicava que “s’agraeix aquesta obra perquè permetrà poder realitzar esport en millors condicions”.

Per la seua part, Sara Tolsá, des del Club Gimnàstica Ritmica Deportivo Ontinyent, donava les gràcies als Fons Feder i a l’ajuntament perquè “es tracta d’un projecte que permetrà reduir la factura energètica”. Així mateix, Ainhoa Gandia, monitora de Gimnàstica en Forma se sumava a l’agraïment i destacava que “nosaltres treballem a la tarda en aquestes instal·lacions. El canvi de llum ha estat per a millor”.

En aquesta mateixa línia es pronunciava Laura Cañete, entrenadora del Club San José, qui també agraïa als Fons Feder i a l’ajuntament aquesta actuació perquè el “canvi de la coberta es nota moltíssim. Ha quedat impecable i estem segurs que ho gaudirem cada cap de setmana”. Finalment, Elisa Sanchis, veïna d’Ontinyent, mostrava la seua satisfacció per la intervenció executada entre la Unió Europea i l’Ajuntament perquè “els xiquets participaran i estaran més involucrats en la pràctica esportiva“.

El 'Pavelló' més eficient El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent