El PP exigeix crear una oferta lúdica i cultural real per a les persones majors


El Partit Popular d’Ontinyent vol que els majors tinguen el que es mereixen. Segons el candidat a l’alcaldia, Rafa Soriano: “Han dedicat les seues vides al treball i a esforçar-se pels altres i ara mereixen que, quan vulguen tindre un espai d’oci o cultura, puguen disposar de l’oferta a Ontinyent. Ara mateix, Ontinyent no és una ciutat amiga dels majors i nosaltres ho reivindiquem i lluitarem per a aconseguir-ho”.
Així, el PP planteja la instal·lació d’aparells de gimnàstica de manteniment en tots els parcs d’Ontinyent, com és el cas de Santo Domingo, la Glorieta o Sant Rafael. De fàcil accés, no sols per a ells sinó per a altres segments de població. A més, es demana la creació o habilitació d’espais que puguen ser movibles (tipus carpes) per a ser usats com a biblioteques, sala de jocs o espai de gimnàstica de manteniment dirigida, per situar alguns exemples, en parcs de la ciutat.
Segons Soriano: “És obvi que els nostres majors no sempre coneixen la potencialitat de les noves tecnologies i per a lluitar contra la bretxa digital plantegem la impartició de classes per a ajudar a manejar els mòbils i les xarxes socials en les associacions de veïns o en les carpes indicades o la creació de punts d’atenció per a les persones majors en institucions públiques locals que servisquen d’oficines d’informació, d’assessorament i orientació en tràmits tan diversos com la salut, assumptes bancaris o contacte electrònic amb altres administracions. Aquest tipus d’accions estem segur que seran un èxit perquè els majors ara mateix estan totalment desatesos i es veuen exclosos de la societat digital”.
A més el Partit Popular d’Ontinyent proposa que l’oferta cultura s’enfoque als majors. Han de potenciar-se les actuacions de sarsuela, òpera (o projecció d’òperes de grans liceus), teatre en espais com el Teatre Echegaray o la Sala Multiús. A més, a l’aire lliure se suggereixen classes de ball o de ioga i impulsar els sopars i revetles temàtiques de manera regular. D’aquesta manera aconseguim la socialització dels nostres majors per a combatre la soledat.