El PP exigeix un full de ruta per a evitar el tancament de serveis mèdics per l’estiu a Ontinyent

El diputat del Partit Popular en les Corts Valencianes José Juan Zaplana López va visitar Ontinyent per analitzar la situació de la sanitat local i autonòmica després de l’anunci d’obertura de consultes externes al nou hospital d’Ontinyent, just en la prèvia de la campanya electoral. El representant popular es va acompanyar del candidat a l’alcaldia, Rafa Soriano, que va criticar les preses de l’alcalde, Jorge Rodríguez, per obrir un hospital en obres que encara no disposa d’un full de ruta clara, pel que fa al reforç de personal i el servei. Rafa Soriano diu que hem considerat que prompte tenim damunt les eleccions i l’estiu i amb això creix la preocupació per si, com l’any passat, es poguera arribar a tancar algun servei com ja va passar en la planta de medicina interna.
Zaplana va criticar la demora en la construcció, que ha tardat set anys, i que amb “l’obertura continuen els mateixos especialistes, però en instal·lacions noves, i per això no són capaços de posar en marxa l’hospital, ja que no disposen de recursos ni sanitaris ni econòmics per a fer-ho. No poden obrir la porta del tot. No tenen plantilla, no hi ha reforç de personal i totes les obertures generen disfuncions”. Soriano va remarcar: “Com estem en període electoral, avantposen l’interés electoral al general de la població”.
Zaplana va subratllar que “estem en llistes d’espera de 15 o 20 dies en primària i des del consistori no s’ha fet res. És tan escandalós que un metge de primària atén a unes 60 persones. Una autèntica barbaritat. I ara damunt augmenta la burocràcia perquè des de primària, en cas de no poder resoldre per necessitat de proves mèdiques a les quals el metge de primària no pot derivar directament al pacient, t’envien a Interconsulta, passen uns dies més d’espera, mentre es tracta el tema, augmentant la burocràcia i provocant col·lapse en primària i especialitats”.
Finalment, el diputat en Corts del Partit Popular va criticar que el Consell de Ximo Puig, pel que fa a hospitals, “sols ha construït, sense acabar, el d’Ontinyent. El PP va construir 9 hospitals i el govern del Botànic obri sols consultes externes en Ontinyent. Actualment la sanitat és un desastre. Si les infraestructures són les mateixes que hi havia en l’època del PP i la sanitat ara no funciona és perquè no saben gestionar”.
Per la seua part, Rafa Soriano va llançar la pregunta insistint en la importància i necessitat de saber de si davant l’obertura immediata de les Consultes Externes i la proximitat de l’estiu es pot saber, abans d’eleccions, el calendari previst i si aquest estiu tornarem a patir el tancament de la Medicina Interna o altres especialitats. Aquestes coses, aquests dubtes que té la ciutadania i que afecta la seua qualitat de vida és fruit de l’electoralisme permanent de l’alcalde, Jorge Rodríguez, que sols pensa en el seu benefici polític i oblida que a Ontinyent viuen persones, veïns i veïnes, amb necessitats, també mèdiques”.