El PSOE es queixa de la tarifa en la piscina coberta municipal per a persones més vulnerables

El PSOE d’Ontinyent s’ha fet eco de les queixes de diversos usuaris de la piscina coberta municipal als qui el pagament de les taxes els està afectant de manera negativa, sense que l’equip de Govern haja encara posat «cap mena de remei a la situació». La gravetat del problema radica en el fet que els principals afectats «són persones que utilitzen la piscina de manera terapèutica i moltes d’elles per prescripció mèdica». El malestar d’aquests usuaris ha sigut provocat pel fet que l’Ajuntament «no haja bonificat o reduït encara l’abonament, que dona dret a l’ús de les instal·lacions».

El grup municipal socialista va fer en l’últim Ple un “crit d’atenció” sobre la diferència de preus que hi ha en les entrades a la piscina coberta municipal, condicionada per l’Ajuntament d’Ontinyent. “Observem amb sorpresa que les tarifes que s’ofereixen al col·lectiu són significativament majors que per a la resta d’usuaris, concretament en els cursos, per exemple en els períodes de 20 sessions (2 en la setmana). Un adult paga 118,09 € – 5,9 € / sessió. Un jubilat (quota reduïda) 82,78 € – 4,14 € / sessió. Un usuari amb diversitat funcional (quota adaptada) 164,09 € – 8,2 € / sessió.” Explica José Antonio Martínez, portaveu socialista a l’Ajuntament d’Ontinyent.

Durant els cursos, els serveis i atenció que rep el col·lectiu de persones amb diversitat funcional, així com l’ús d’instal·lacions que fa; són idèntics a la resta d’usuaris. “Per tant, no entenem en què es basa aquesta diferència que no ajuda res a persones, la majoria d’elles vulnerables i a vegades amb recursos econòmics mínims”. “Demanem que s’equiparen les tarifes que haurien de ser com les dels jubilats, no pagant el doble que ells com fins ara, tal com es va comprometre l’alcalde, després de la nostra denúncia en el passat ple” manifesta Martínez.

Les persones amb diversitat funcional necessiten fer activitat física periòdicament, com qualsevol altra persona, però més encara si tenim en compte que per la seua idiosincràsia solen ser més propensos a tindre problemes psicomotors i de salut, que amb aquesta activitat es prevenen millorant la seua qualitat de vida.

La natació és, probablement, una de les activitats esportives més completes perquè els permet treballar tot el sistema múscul-esquelètic, minimitzant els riscos i facilitant la millora en la coordinació així com en la capacitat aeròbica.

“Per tot això l’activitat que ofereix la piscina municipal coberta és tan important per al col·lectiu, i des de la corporació local hem de vetlar perquè tinguen les mateixes oportunitats que la resta de la població” conclou José Antonio Martínez.