El retorn de les àguiles suspén un trail pel Benicadell

En 2018, després de 18 anys, l’àguila cuabarrada va tornar al Benicadell per fer els seus nius. Enguany ha tornat però no ha estat l’única, ja que per primera vegada en aquesta serra de la comarca, l’àguila real ha niuat.

Fets celebrats per molts però que no han sigut massa ben rebuts per uns altres. I és que la presència de les àguiles real i cuabarrada en el Benicadell ha obligat a suspendre el III Trail Benicadell Ràfol de Salem. Una cursa que anava a celebrar-se aquest diumenge, 7 d’abril, però que els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient “han denegat” per la nidació d’aquestes espècies.

Des de Medi Ambient han explicat a aquest periòdic que “en les dues edicions anteriors es va autoritzar aquesta cursa en dates semblants, concretament el 23 d’abril en 2017 i el 22 d’abril en 2018. Però en aquesta ocasió, els tècnics de la conselleria han denegat la prova per la nidació de les dues àguiles”, detallen. Des de conselleria asseguren que “s’ha intentat trobar amb l’organitzador alternatives, però aquestes suposaven, evidentment, deixar de pujar al Benicadell. Una altra opció que s’ha plantejat és no fer la cursa en època de nidificació i traspassar-la al mes de juliol”.

L’alcaldessa del Ràfol de Salem, Carolina Mengual, ha manifestat que l’ajuntament “entén perfectament els motius de la conselleria per a denegar el trail” i que es tracta d’una convocatòria “que reuneix a moltíssimes persones, ja que hi ha tres modalitats. Hem de preservar el nostre entorn i si per respectar-lo s’ha d’ajornar, ho entenem perfectament. Sols ens sap greu pels corredors que havien estat preparant-se aquesta prova i que havien invertit temps i esforç”. Ara estan estudiant que el III Trail Benicadell tinga lloc “el 8 de setembre”.