El Rugby Club Ontinyent tanca les portes amb un últim partit

Després de set anys d’història, el Rugby Club Ontinyent diu adéu i anuncia la seua desaparició. “És una decisió que ens pesa i ens entristeix. Hem intentat donar-li vida a aquest esport semidesconegut”. Des del club, admeten que “no hem pogut, o no hem sabut, convéncer als nostres joves i als seus pares”, per tal d’acompanyar-los en la pràctica d’aquest esport. Encara que expliquen que molts han anat a provar, “han sigut pocs els que s’han quedat o han repetit”, per diverses raons.

Per a disputar un encontre, un equip de rugby necessita 15 persones. La falta de jugadors ha sigut determinant per prendre aquesta decisió. “El rugby és un esport complicat. Ho sabem. Es necessita un número mínim de gent per a dur a terme un entrenament”, explicaven a través d’un comunicat a la premsa.

Fins al moment, el Rugby Club Ontinyent ha estat competint en la lliga valenciana i disputar encontres federats, gràcies a la vinculació amb altres clubs pròxims com els d’Alcoi, Muro, Alacant i, en especial, el Club de Rugby La Safor.

L’últim encontre per al Rugby Club Ontinyent serà aquest dissabte, a les 17.30 hores, en el poliesportiu municipal. L’equip local s’enfrontarà en l’última jornada de la lliga regular al conjunt de Paterna. “Només us demanem un últim esforç. Ens encantaria que ens acompanyàreu i ens donareu suport amb el vostre alé per poder jugar aquest partit que per a nosaltres serà emocionat, encara que trist”.

De la mateixa manera, des del club donaven les gràcies a “tots els que heu estat sempre ací” i afegien que “han sigut set anys de lluita, dedicació, il·lusió, algunes alegries i algunes decepcions… però han sigut set anys de rugby que ningú en va a llevar mai”.

Des del Rugby Club Ontinyent no descarten tornar a intentar-ho en un futur, “però, ara, creem que és millor posar un punt i a part en aquesta història i deixar que el temps dicte què podem fer més avant”.