El segon any més plujós de la història d’Ontinyent

Encara que estem suportant unes temperatures fora del que és normal en aquestes dates i que hem viscut un Nadal completament primaveral, el ben cert és que 2022 tancarà com el segon any més plujós de la història d’Ontinyent. Cal matisar. El segon any des que es tenen registres oficials de la pluviometria sobre la ciutat, és a dir des de 1910.

Curiosament en més de cent anys de registres al Col·legi La Concepció només existeixen dos anys en què s’han superat els 1.000 litres per metre quadrat en només un any. El primer, justament, ara fa un segle, en 1922, quan es van recaptar fins a 1.028 litres. El segon que apareix en aquest rànking és l’actual 2022. A només cinc dies per acabar l’any (i sense massa perspectives a la vista de noves pluges), portem registrats 1.013 litres per metre quadrat.

La diferència entre 1922 i 2022 és què en el primer cas la pluja es va concentrar, fonamentalment, en la tardor, en el mes de novembre, amb 652 litres. En el cas d’enguany la major part de la pluja s’ha concentrat entre març i abril ja que sumant els dos mesos es superen els 700 litres, més del 70% de tot el que s’ha acumulat durant l’any.