El tancament massiu de tendes del grup Inditex també afectarà el C.C El Teler

El grup tèxtil Inditex compta amb més de 7.000 establiments en els cinc continents. L’imperi de la moda ha fet d’Amancio Ortega un dels homes més rics del món. Per això, és com menys sorprenent que anuncien el tancament d’una gran quantitat de botigues en tot l’estat.

En 2020, el gegant de la moda va iniciar un pla d’absorció d’establiments, dins d’un procés de transformació digital, que comportarà el tancament del voltant de 400 tendes del grup. Un plantejament del qual no s’ha lliurat el C.C. El Teler. A la fi del passat any es produïa el primer dels tancaments: Kiddy’s Class. La tenda de moda infantil servia a més com a punt de lliurament de comandes de Zara. La clientela podia rebre sense cap cost la roba d’aquesta marca, provar-la en l’establiment i realitzar les devolucions necessàries allí mateix. Pràcticament era com tindre
dues marques en una. Però aquesta aposta per les tendres en línia en detriment dels establiments físics no acabava ací. Fa unes setmanes s’anunciava que la tenda de Stradivarius també tancaria les seues portes a Ontinyent, el pròxim agost. D’aquesta manera, la capital de la Vall d’Albaida es queda sense cap de les botigues del grup d’Amancio Ortega, altament populars entre persones de totes les edats.

A més dels llocs de treball que s’eliminaran, el tancament d’aquestes dues tendes podria implicar una perduda d’atractiu al centre comercial ontinyentí.

XÀTIVA I ALCOI
Aquest procés d’absorció no ha passat de llarg per les poblacions més pròximes i similars a Ontinyent. A Xàtiva s’ha tancat la botiga de Lefties existent en el C. C. Plaza Mayor, però, sens dubte, la localitat més afectada és la d’Alcoi. A la fi de gener, Inditex tancava tres establiments en aquesta ciutat. La botiga de Massimo Dutti i de Zara del C. c. Alzamora i de Lefties en l’Albereda Camilo Sesto. Però això no és tot, sinó que ara s’anuncia el tancament també d’una altra botiga en el centre comercial, en aquesta ocasió, la de Pull&Bear.

El tancament d’aquestes dues botigues no deixarà un buit en el Centre Comercial El Teler durant molt de temps. El passat Nadal, el local en el qual se situava Kiddy’s Class ja va ser escenari d’una Pop Up Store en la qual es van unir diversos comerços locals. Ara des del Teler confirmen que s’està treballant en l’arribada de, almenys, dos nous negocis que podrien omplir aquests espais. Previsiblement seran anunciats en les pròximes setmanes. A més, aquesta gran superfície compta amb el privilegi de lluir en la seua façana una obra d’Antonio Segura ‘Dulk’. Un mural d’aproximadament 20 metres creat per un dels artistes urbans més reconeguts del panorama internacional. Un fet que sens dubte atraurà turistes i visitants. En aquest sentit aquesta setmana s’estan duent a terme treballs de pintura en la resta de la façana del centre comercial, amb colors concordes al mural de l’artista ontinyentí. Sens dubte una rentada de cara que millora notablement la seua imatge.