El xicotet comerç i els autònoms, les altres víctimes del Covid-19

Centenars d’establiments locals han tancat les seues persianes aquests dies, amb les conseqüències econòmiques que açò pot comportar. Els propietaris d’alguns comerços no entenen per què alguns han de tancar per responsabilitat i seguretat, mentre que altres grans indústries, que no es dediquen a l’alimentació u altre servei de primera necessitat, si poden continuar amb la seua activitat.

A més, el Govern d’Espanya ha anunciat mesures per ajudar als negocis i a les persones que es queden sense treball per culpa d’aquesta crisi sanitària. Per la seua banda, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball tramitarà ERTE provocats per causa de força major derivada de la situació actual del COVID-19. Les persones afectades pels ERTE es reincorporaran a l’empresa una vegada finalitzada la situació excepcional, sense perdre l’antiguitat. A més, aquests treballadors podran sol·licitar la prestació per desocupació.

Per a fer front als dubtes empresarials i laborals relatius a la situació derivada de l’estat d’alarma, la Conselleria d’Economia ha habilitat el telèfon 900 35 31 35 per assistir a les empreses, autònoms i comerços.