fbpx

Eliminen aparcaments de vehicles a les portes dels col·legis

Els centres escolars de la ciutat han aparegut aquesta setmana amb espais pintats en blau i lemes com “hui pot ser un gran dia” o “caminant també ajudes al planeta” entre altres consignes. La pintura blava trau els vehicles d’aquest espai i no permetrà l’aparcament perquè encara s’han de col·locar pilons, maceters, bancs i altres elements urbans.

Darrere d’aquesta mesura està el projecte ‘Camins escolars segurs’ que desenvolupa l’Ajuntament d’Ontinyent en diferents fases. L’objectiu és crear “entorns escolars segurs, lliures de vehicles, una iniciativa que aporta molts beneficis a l’alumnat tant des del punt de vista de les relacions o de la salut”, ha explicat Sayo Gandia, regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament. Des del consistori es recorda que l’execució d’aquesta iniciativa correspon a la voluntat de “traslladar les propostes que ens ha fet la comunitat educativa”.

Es tracta d’una primera fase en la qual s’actua en les zones escolars d’una forma provisional, amb una incidència anomenada “urbanisme tàctic”, és a dir aportant solucions “com aquesta on es resol en pintura i amb la col·locació d’elements”, mentres s’avança cap a altres fases on ja és necessari un “urbanisme d’obres”. Però en tot cas, tal i com matisa Sayo Gandia, “és una prova, un projecte que pot revertir-se si no funciona”.

La iniciativa ha despertat contestació des de les xarxes socials. Els veïns s’han queixat per l’eliminació de les places d’aparcament, un problema sensible en la ciutadania. També les associacions veïnals han manifestat el seu malestar per no haver estat informades. Des del consistori es minimitza la repercussió pel que respecta a l’estacionament i es xifra la supressió de places en una estimació que estarà al voltant de la vintena les places. “Hem de conscienciar-nos que els vehicles no són el més important”, argumenta la regidora de Sostenibilitat. “A més, en el cas dels centres escolars de Vicent Gironés i Martínez Valls, n’hi ha possibilitats d’aparcament en la Sala Gomis o en tota l’Avinguda del Benicadell”.