Els centres socials, obligats a pagar 8.000 euros pels retards de Conselleria

Els retardaments de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a l’hora d’abonar els pagaments del concert social que tenen amb alguns centres d’Ontinyent estan portant a situacions delicades. En ocasions el retràs arriba als sis mesos, la qual cosa obliga a prendre mesures per a continuar funcionant.

Des d’ADIEM que gestiona el centre de malalts mentals CRIS expliquen que normalment les administracions tenen un retard habitual en els pagaments de dos o tres mesos i que ells gestionen les seues despeses tenint en compte aquesta situació. Pel que fa al 2023, “ja hem cobrat el gener”, però durant el 2022 els retards van ser de 6 mesos “el que ens va fer haver de demanar una pòlissa per al pagament dels treballadors”. Aquest crèdit va generar unes despeses de 8.000 euros en interessos que, com expliquen, no es pot justificar, per la qual cosa ha de sortir directament “dels socis i empreses col·laboradores”.

Des d’ADIEM van recórrer a l’entitat financera de la ciutat, Caixa Ontinyent, que els va igualar les condicions. Un suport que agraeixen, ja que aquest 2023 encara no s’ha obert la línia de l’Institut Valencià de Finances, cosa que deixa sense opció molts altres centres de la Comunitat Valenciana que sí que estan patint retards actualment. “Nosaltres som uns privilegiats, perquè sempre comptem amb el suport de Caixa Ontinyent”, expliquen des de l’entitat.