Els Juniors de Sant Josep, insígnia de plata de Festers per promocionar els Moros i Cristians

Ha estat una de les grans sorpreses del matí de hui a l’acte de l’Esmorzar de la Llàgrima celebrat a la Societat de Festers d’Ontinyent. La entitat que organitza les Festes de Moros i Cristians ha distingit als Juniors de la parròquia de Sant Josep per la seua trajectòria de promoció cap a la festa en els seus campaments. Festers ha atorgat al centre la insígnia de plata, un dels majors reconeixements d’honor.

En nom dels Juniors de Sant Josep ha arreplegat la distinció el seu cap de centre actual, Manolo Martínez, qui després ha compartit el premi amb una gran quantitat d’educadors que han passat pel moviment i que, curiosament, es trobaven també al saló Casino de la Societat de Festers. Entre ells alguns antics màxims responsables.

La Societat de Festers ha volgut, d’aquesta forma, reconèixer la tasca desenvolupada pels Juniors de Sant Josep des de fa prop de 50 anys als seus campaments on mai falta l’organització d’una jornada temàtica destinada a celebrar la festa morocristiana. Així ha estat des dels anys 70 a la Hunde, Tobarro, Mariola, Baradello, Mijares, Andilla, Peñascosa i una llarga nòmina de llocs on s’han celebrat campaments tant a les tres províncies de la geografia valenciana com a les de Teruel o Cuenca.

També han estat distingits com a Primer Tro d’Honor l’astur Juanvi Martínez i el saudita Jordi Piera, a proposta de les seues comparses. Per la seua banda, a proposta del president, s’ha nomenat Primer Tro d’Honor el gusmà Jordi Vidal i el mudéjar Gabriel Vidal.