Els militars reforcen la inoculació de la tercera dosi a Ontinyent

Imatge cedida per l’Asociació Veïnal Barri San Jose.

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent començava a citar a les persones de més de 50 anys per administrar la dosi de reforç de Pfizer i Moderna a principis d’aquest mes. Tanmateix, per a agilitzar el procés d’immunització Conselleria incorporava 20 equips militars, una d’aquestes unitats s’ha desplegat a Ontinyent. En els últims dies s’ha pogut veure als voltants del centre de salut de Sant Josep (avinguda d’Albaida) un vehicle militar que correspon a aquesta unitat de l’exèrcit que junt amb els sanitaris estan immunitzant la població amb la tercera dosi. En l’actualitat, Sanitat està citant principalment al grup d’edat de 40 a 49 anys, encara que en el nostre departament ja s’està immunitzat a la població de 30 a 39 anys.

Vacunació massiva

En aquesta sexta onada de coronavirus, el president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat la posada en funcionament aquest dilluns 31 de gener de dos grans espais de vacunació a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València i a l’hospital de campanya situat al costat de l’Hospital General d’Alacant, i que se sumen als ja posats en marxa a Castelló de la Plana, Gandia, Paterna i Mislata.

De moment, Ontinyent no comptarà amb la Sala Gomis com a punt d’immunització massiva, un espai per on van passar més de 30.000 persones des que es va instal·lar com a ‘vacunòdrom’ a principis del mes d’abril del passat any.

Pel que fa al passaport covid, Puig també anunciat la decisió de sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la pròrroga fins al 28 de febrer de l’obligatorietat de disposar d’aquest document per a accedir a l’interior de tota mena d’establiments d’hostaleria i restauració, independentment del seu aforament, així com per a accedir a cinemes, gimnasos i centres esportius de diversa índole.