Els preus dels antígens a les farmàcies d’Ontinyent ronden els 6 euros

El preu dels tests d’antígens ha ocupat les portades dels mitjans en les últimes setmanes. La falta de proveïment a principis de Nadal, quan la demanda estava deslligada, va provocar que els preus es dispararen. No obstant això, fa tan sols dos dies el president del Govern, Pedro Sánchez, anunciava en una entrevista en la Cadena Ser que es començarà a treballar per a controlar aquests preus.

Mentrestant, el Periòdic d’Ontinyent ha consultat a les diferents farmàcies de la ciutat el preu al que estan venent aquesta prova diagnòstica i, aproximadament, es calcula que l’import mitjà d’aquests ronda els 5,60 euros. Dels establiments analitzats, el preu més elevat se situaria en 7 euros, mentre que el més baix en 4,50 euros. Inclús, en alguns moments s’ha pogut arribar a trobar per 3,50 euros, no obstant es tracta d’una xifra inusual, ja que els preus acostumen a rondar entre el 5 i 6 euros.

Segons han explicat els farmacèutics, en aquests moments el preu dels proveïdors habituals han tornat a xifres normals i no hi ha problemes d’abastiment. Una situació diferent a la de la meitat del mes de desembre, on la falta de subministrament va provocar una pujada dels preus en les partides d’aquests.

Quant al test d’antígens per saliva, les farmàcies consultades coincideixen que generalment tenen un preu més elevat que els nasals. Concretament, estan per damunt dels 5 euros rondant entre els 7 i els 11 euros, segons els establiments als quals s’ha preguntat.