Els sindicats denuncien que falten 21 especialistes a l’Hospital d’Ontinyent

Els metges no volen treballar a Ontinyent. Ho diuen els sindicats i ho reflecteix la manca d’especialistes que pateix l’Hospital de capital de la Vall d’Albaida. Segons fonts del sindicat Comissions Obreres (CCOO), al centre hospitalari falten un total de 21 places per cobrir. Concretament, hi ha una carència de set especialistes en Ginecologia; dos a Cirurgia i Aparell Digestiu; dos en Traumatologia: un a Otorrinolaringologia; un a Reumatologia; un a Anestesiologia i Reanimació; dos a Pediatria; dos a Medicina Interna; dos a Psiquiatria; i tres més a Urgències. I això, segons CCOO, és només a l’Hospital d’Ontinyent, al Lluís Alcanyís de Xàtiva, compten amb altres mancances. “Vam tenir una època en què no comptàvem amb neuròlegs. Ara això ha canviat, però la situació continua empitjorant. Aquest és un Departament on la gent no vol venir”. Així ho expliquen des dels sindicats.

Una de les raons principals d’aquesta situació és la particularitat de comptar amb dos hospitals al Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent (DSXO). “Alguns metges de València descarten venir a Xàtiva perquè saben que per la manca de personal també els faran pujar a Ontinyent. No és un lloc atractiu”. En aquest sentit, els treballadors del DSXO lamenten que durant l’any passat van tindre14 metges residents i que d’aquests 14 “cap va decidir quedar-se”, un fet que consideren “és una mica trist”. Així, detallen que “formem la gent, però no la retenim. La gent jove vol anar a València, on tenen hospitals més grans, on tindran menys pressió de treball i més oportunitats per ascendir o créixer professionalment”.

Aquesta situació és un dels motius que ha propiciat la convocatòria d’una assemblea, així com de protestes posteriors, dilluns que ve. CCOO, UGT i Intersindical Salut han organitzat aquesta trobada que tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital General d’Ontinyent, a les 13.00 hores. Una altra de les qüestions darrere de les mobilitzacions són “l’incompliment dels compromisos acordats per part de la Conselleria”. Així posen de manifest que es va acordar i va signar una reducció gradual de la jornada laboral, que passaria de les 37,5 hores setmanals a les 35; també la creació duna nova figura, el coordinador de personal tècnic. “No s’està complint. Conselleria al·lega que no té prou personal, però tampoc no estan donant marge a la negociació. No hi ha diàleg, només imposen”.