Els únics fabricants de robots industrials d’Espanya són d’Ontinyent

Són els únics fabricants de robots industrials d’Espanya. Van nàixer fa 17 anys i van fer de la innovació la base del seu treball. Són l’empresa ontinyentina Imasd, fundada en 2001 per dos cosins (Sergi Belda i José Vicente Albero) que, després d’acabar els seus estudis, van decidir emprendre i posar en pràctica tot allò que havien après en les aules universitàries.

Imasd es dedica a l’automatització i robòtica industrial. Dues àrees que, en els seus inicis, no tenien cabuda en el mercat ontinyentí, “on les necessitats estaven cobertes” pel que van decidir treballar des d’ací per a altres països. “L’enginyeria és fonamental en el nostre treball. Desenvolupem solucions tècniques per a diferenciar-nos de la resta. Des dels nostres inicis hem integrat els conceptes que donen vida al que es coneix com a ‘Indústria 4.0’, un terme que hui està més en vigor que mai, i que Imasd ve aplicant des de fa 17 anys”, explica Sergi Belda.

TÈXTIL I ROBÒTICA
Nascuts en un territori tèxtil, han desenvolupat maquinària que ofereix solucions específiques per a aquesta indústria, però també han diversificat el seu negoci apostant per la robòtica industrial. Per açò, Imasd compta amb dues línies de productes. La primera d’elles ofereix solucions per al sector tèxtil/matalassos a través de la seua línia ‘ClevLine Textile Machinery’.

L’altra de les seues línies de productes és Imasd Robotics Engineering la qual “ofereix solucions robòtiques dissenyades i produïdes en la nostra pròpia empresa, que han aconseguit establir-se dins de marques de gran prestigi en sectors com els de l’alimentació, l’automoció i l’aeronàutica”.

El seu primer robot industrial porta per nom ‘I+Delta’, amb el qual van començar a treballar l’any 2013 i que va ser presentat dos anys després, en 2015. El seu principal ús és el sector alimentari i totes i cadascuna de les peces que el componen són dissenyades i fabricades per Imasd.

Ambdues línies de producte d’aquesta empresa innovadora compten amb l’última tecnologia del mercat i amb partners capdavanters en la divisió industrial com són KUKA (dels quals són Official System Partner), Siemens i Leuze Electronic. A més, “som l’únic partner espanyol de Siemens registrat com Motion Control Specialist”, una certificació “que solament tenen 17 empreses del món”.