L’Associació de Veïns del Llom de Santa Anna i Moltó, a través d’aquest mitjà, vol mostrar el seu malestar i preocupació per diversos motius que a continuació anem a enumerar i que hem sol·licitat en diverses ocasions tractar amb el nostre Ajuntament.
-L’assumpte dels okupes, cada vegada més estès. És una gran preocupació que t’ocupen un habitatge que et costa o t’ha costat un gran esforç pagar, mantindre… que és la il·lusió de la teua vida i siga ocupada per algú de forma prolongada i que s’haja de resoldre a través del jutjat amb molt de temps i diners i mentre… sense ta casa. Encara més quan els ocupen puguen resultar problemàtics ocasionant despeses i danys molt importants a l’habitatge i conflictes o robatoris als veïns. Fins i tot ens diuen que s’estan generant màfies que okupen i venen l'”okupació” a altres okupes, generant un mercat creixent.
-Els robatoris, en auge i que, a temporades, es venen repetint fins a tal punt que les autoritats no els dona temps a atendre’ls ni tenen mitjans per evitar-los i molt menys a prevenir-los, ja que, estant en terra de ningú, a penes ens patrullen Policia Local, Policia Nacional ni Guàrdia Civil.
-L’abandó de les nostres vies. Considerant-nos oblidats, tant en el manteniment i neteja dels nostres camins de propietat municipal com en fer complir als propietaris de les parcel·les les normes (límits abandonats, arbres llindants que destrossen l’asfalt i molesten al pas, parcel·les brutes amb risc d’incendi). Tot plegat és molt greu, ja que ha generat accidents de trànsit greus (quasi morts) i pot provocar incendis. No cal que arribe la desgràcia: s’ha d’actuar des de ja per evitar-la.
-La falta de serveis de neteja, tant en recollida d’orgànic, contenidors de reciclatge, recollida de trastos, vigilància en l’abocament del fem… En ocasions ensuma i ens desconcerta acostar-s’hi per existència de rates, plagues, munts immensos de fem i no poder reciclar cívicament. Per suposat també hi ha destrellatats o egoistes (veïns i empreses) que aboquen el fem impunement, fins i tot runes a barrancs de zones protegides.
– … … … i molts altres assumptes: fibra, il·luminació, senglars,
Sense tindre dades exactes (sol·licitades i no aportades), només la nostra zona abasta unes 400 casetes, tant d’habitatge habitual com d’estiu. El disseminat abastarà uns 10.000 xalets de tota índole. Estimant que només un 40% siga habitatge habitual i, atrevint-nos a conjecturar que de mitjana en cadascun siga d’una família de tres membres, ens aventurem a estimar que uns 12.000 ontinyentins puguen estar vivint de forma continuada en el disseminat. Són tals les xifres que hauria de considerar-se establir un departament per a atendre en exclusiva aquests assumptes que inclou gran part dels veïns d’Ontinyent i gran part del seu terme. A la vista d’aquestes xifres, considerem que l’Ajuntament, quan ens atén (si ho fa) mostra sempre molt bones paraules i voluntat, però a penes fets. Per tot això llancem un crit d’auxili, gràcies a aquest mitjà de comunicació, per fer-nos sentir i que no siguem oblidats per les administracions, ja que com la resta de ciutadans, paguem els impostos que ens corresponen i, encara que no tots estem degudament legalitzats, no se’ns ha de deixar de banda sent ciutadans de la gran població que és Ontinyent.