Enguix retrau a PSPV i Compromís que defensen les mancomunitats que han afonat en els seus huit anys de govern

La Diputació de València ha aprovat la moció presentada pel Grup Socialista en contra de la modificació de la Llei de Mancomunitats de la Comunitat gràcies al vot de la vicepresidenta primera i diputada d’Ens Uneix, Natàlia Enguix, qui ha deixat clar als socialistes que el seu suport a la moció es produeix “per coherència i perquè ens creiem les comarques, i no precisament per l’exemple que han donat vostés durant els seus huit anys de govern”.

Enguix ha qüestionat tant al PSPV, que ha presentat la moció, com a Compromís, que l’ha secundada per a “evitar l’atac a la comarcalització”, en paraules del seu portaveu Dolors Gimeno, perquè en la seua opinió “demanen als altres el que no han sigut capaços de fer mentre han governat, com per exemple en la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, que han deixat en fallida, amb el contracte de recollida de fems caducat, sense pagar a proveïdors i a punt de perdre les ajudes de benestar social”. “Ara, mentre tractem de resoldre els problemes que vostés han generat, fugen en lloc d’acostar el muscle”, ha afegit la vicepresidenta i portaveu d’Ens Uneix.

Natàlia Enguix ha apostat per defensar les mancomunitats amb fets, “com fan Ens Uneix i l’actual govern provincial augmentant de huit a deu milions l’aportació del pla d’inversions provincial a aquests ens i no afonant-los quan tens l’oportunitat de gestionar-los”.

“Per vergonya torera, no poden vindre a nosaltres a dir-nos que hem de defensar les mancomunitats, quan no hem fet altra cosa”, ha conclòs Enguix. La proposta, que ha tirat endavant pel vot de Ens Uneix al costat del dels grups de l’oposició, ha sigut exposada per la diputada socialista Lola Celda, qui ha reconegut el mal funcionament puntual que s’haja pogut produir en alguna de les mancomunitats, “qüestions que es poden resoldre”.

Per part seua, la vicepresidenta segona i diputada popular Reme Mazzolari ha explicat el vot en contra del seu grup, en considerar que algunes mancomunitats, les d’àmbit comarcal, “dupliquen les competències dels ajuntaments i les diputacions”. Mazzolari ha matisat que el seu partit “respecta l’autonomia local i potenciarà amb la nova llei les mancomunitats ordinàries, així com la creació de noves entitats supramunicipals que no tracten de substituir el paper de les diputacions”. El Grup Vox també ha votat en contra de la moció.