Enrique Penadés, la superació en llançaments

El llançament de martell és una modalitat de l’atletisme, per la qual es va decantar Enrique Penadés del CAVA-Stocklogistic, després de provar altres. I d’aquest esport diu “m’agrada tot. M’ajuda a concentrar-me i a superar-me dia a dia”, afirma. La seua constància, tècnica i força l’han portat a ser campió provincial de llançament de martell, a estar en 5é lloc del rànquing Sub16 i també a la 3a plaça del rànquing Sub16 després de realitzar el control escolar a Elda. Uns triomfs dels quals valora, “estic molt content i satisfet, és la prova de què els entrenaments i l’esforç estan donant bons resultats”.

Del que porta de temporada la seua millor marca personal la va aconseguir al Campionat Provincial, disputat a València, amb 52,56 metres. Eixa és la distància que va recórrer l’artefacte des del cercle de formigó, instal·lat dins d’una gàbia de seguretat, protegida amb xarxes, d’on es realitza el llançament. Amb aquests triomfs, Enrique té clar que els objectius per a la temporada són “anar pujant marca personal i mantindrem entre els 5 primers del rànquing”, manifesta.

A les competicions que té marcades al calendari, l’atleta podrà posar-se a prova aquest cap de setmana al Campionat d’Espanya de federacions a Madrid. Al mateix temps que li servirà de preparació per al Campionat d’Espanya individual que tindrà lloc a Gijón el cap de setmana del 6 a 7 de juliol. L’última prova que ha disputat va ser el control de Castelló on va llançar el martell fins als 49,34 metres. De les competicions el que més li agrada és “el bon ambient que hi ha”, reconeix.

Toni Rubio és el seu entrenador del qual destaca “és molt bona persona. Per a mi és el millor ensenyant la tècnica i, a més a més, em dóna bons consells i confie molt amb ell”, diu. Aquest jove de 15 anys entrena 3 dies a la setmana, en els quals combina la tècnica, el llançament amb l’exercici físic. Pertany al CAVA-Stocklogistic des de la temporada 2016-2017 i del club destaca que “ha sigut molt important perquè jo m’iniciara en aquest esport, van confiar amb mi des del primer moment i han estat donant-me suport en tot moment”.