Ens Uneix decidirà també el govern de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

A més de la Diputació de València, Ens Uneix també decidirà el futur govern de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Així serà després que el passat dissabte la formació creada per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, haja duplicat oficialment la seua xifra d’alcaldies a la comarca.

A més de repetir el mateix Jorge Rodríguez com a alcalde d’Ontinyent, Jordi Vila en el Palomar i Fani Mollà en Bufali, s’afegeixen les alcaldies de Benissoda (Meme Espí), Benicolet (Ivan Martínez) i Beniatjar (Jaime Ferrer). Uns resultats que comporten que la formació municipalista tinga 12 consellers en l’ens comarcal. El Partit Popular en tindrà 24, Socialistes i Compromís sumen 26, i els independents de Terrateig, Llutxent i Montixelvo acumulen un total de 6. Per a arribar a una majoria s’ha de comptar amb el suport de 35 consellers, i per tant Ens Uneix també tindrà la clau de la governabilitat de l’ens.

El secretari d’Organització d’Ens Uneix, Jordi Vila, destacava que amb les 6 alcaldies obtingudes, “Ens Uneix governa sobre un % de la població de la Vall d’Albaida molt més elevat que el de consellers obtinguts. Amb aquest sistema de repartiment estem infrarepresentats a la Mancomunitat, però malgrat això serem decisius i anem a treballar per tenir una Mancomunitat útil i que recupere el seu objecte fundacional, que és gestionar de manera el més eficient possible els serveis bàsics dels pobles de la comarca”.

A més de les referides 6 alcaldies, Ens Uneix té representació en Atzeneta d’Albaida, amb els regidors Dora Nacher, Elisa Nacher i Carlos Valls. Fora de la comarca, també ha aconseguit representació en Muro d’Alcoi (el Comtat) amb Àngel Mollà, i Vilallonga (la Safor) amb José Ripoll. Un total de 38 regidors en 9 ajuntaments, enfront dels 28 en 5 localitats dels anteriors comicis locals. Jordi Vila destacava que “després de presentar-nos en 2019 sense massa temps per organitzar-nos, s’ha constatat que amb l’aval del treball ben fet als ajuntaments i la Diputació, Ens Uneix ha pogut créixer, consolidant el projecte a la Vall d’Albaida i fent un primer pas d’expansió fora d’ella, basant-se sempre en un model que posa a les persones per damunt de les sigles i dels vells partits”, apuntava.

Una comissió inicia les negociacions amb PP i PSPV-PSOE

La diputada d’Ens Uneix a l’última legislatura a la Diputació de València, Natàlia Enguix, que repetirà en aquest càrrec, és una de les tres persones que participaran en les negociacions amb PP i PSPV-PSOE per conformar el nou Govern de la Diputació, al costat de Joan Sanchis i Ricard Gallego. Unes negociacions que tindran lloc a Ontinyent i no a València per petició manifesta de la formació municipalista. Enguix incidia en el fet que “la decisió no està presa” i que “tant en uns, com en altres hi ha motius per a la desafecció, però és necessari passar pàgina i ara el que importa és fer realitat allò que déiem en campanya: que la nostra capacitat de decisió a la Diputació siga tan positiva com siga possible per a Ontinyent i els municipis de la Vall d’Albaida”, concloïa.