Ens Uneix es ratifica en què l’únic possible govern progressista que aïlle l’extrema dreta valenciana és amb Natàlia Enguix com a presidenta

Després de les últimes reunions i contactes que s’han produït de manera discreta per a la constitució de la Diputació de València, Ens Uneix es manté en què, ara per ara, l’única possibilitat de configurar un govern progressista que aïlle l’extrema dreta valenciana és que tant PSPV-PSOE com Compromís voten la diputada Natàlia Enguix perquè siga la pròxima presidenta.

Des d’Ens Uneix continuen pensant que el candidat del Psoe-Pspv, Carlos Fernàndez Bielsa, “no té un suport clar i decidit de la direcció del partit” i, per tant, no disposarà de l’autonomia i la independència que necessita la persona que presidisca la Diputació. Les últimes manifestacions dels principals dirigents socialistes es limiten donar “un suport obvi” a Bielsa, però en cap moment manifesten que el candidat socialista vaja a tindre les mans lliures i que no vaja a estar “tutelat” des de la direcció del partit.

Des d’Ens Uneix pensen que “a hores d’ara, amb l’actual direcció de Ximo Puig al capdavant, el Pspv no és un partit fiable per conduir la Diputació de València. Per tant, en el moment que el Pspv-Psoe torne a ser per a nosaltres un partit fiable no tindrem cap inconvenient en reconsiderar aquesta postura i propiciar els canvis pertinents. I si, finalment, les forces d’esquerres no recolzen Natàlia Enguix com a presidenta, Ens Uneix se sentirà amb les mans lliures per tal d’acordar un govern estable amb les forces polítiques que vulguen que la Diputació siga un dic de contenció per a detindre els extremismes”.