Es va batre ahir el rècord de temperatura en gener a Ontinyent?

Ahir es va viure, desgraciadament, una jornada històrica pel que respecta a les temperatures elevades en un mes de gener. Moltes poblacions de la Vall d’Albaida, la Ribera, la Costera i la Canal de Navarrés van superar els 28º i 29º. En alguns casos, fins i tot es va arribar a la barbaritat dels 30º en un 25 de gener inusualment càlid.

A Ontinyent totes les mirades estaven posades a l’Observatori del Col·legi La Concepción on es registren des de fa més d’un segle totes les temperatures que es donen a la ciutat. N’hi havia una dada anterior. El 8 de gener de 1982 i els 28,5º que aquell dia es van anotar. Per tant, calia estar atents als termòmetres de l’Observatori per saber com evolucionava la jornada i fins on arribava el mercuri, sobretot per conèixer si efectivament es batia aquell rècord o es mantenia el de fa 42 anys.

Què va passar finalment? Doncs una volta acabada la jornada i anotat el registre d’ahir dijous, la temperatura màxima que va marcar la ciutat d’Ontinyent és de 28º. És a dir, mig grau per baix del rècord del 8 de gener de l’any del Mundial de futbol d’Espanya. Per tant, continua sent la màxima aquella. Amb tot queda anotat que estem vivint uns dies molt per damunt dels valors normals per al mes que, històricament, sempre ha estat el més gelat de l’any.