Exigeixen un major control al Pou Clar davant l’entrada de menjar al paratge

L’Associació d’Amics del Pou Clar ha traslladat a les autoritats municipals que s’està incomplint la “prohibició d’entrar menjar al paratge. Des de l’any passat està totalment prohibit entrar aliments i consumir-los tant en la zona de bany com en les àrees d’esbarjo, com és Galindo”. Segons han explicat a aquest mitjà des de l’associació, sembla que els problemes es deriven “del canvi d’empresa de seguretat. Aquest estiu els vigilants que treballen al Pou Clar són d’una empresa diferent de la dels últims anys, que ja tenien molt interioritzada la normativa i coneixien molt bé el paratge, i pareix que no controlen massa bé el que es pot fer i el que no”. Per això exigeixen “més control per part dels vigilants”.

Aquesta situació ha sigut traslladada a l’Ajuntament d’Ontinyent, des d’on expliquen que “som conscients de la queixa i aquesta ha sigut transmesa a l’empresa. Se li ha recordat la normativa i que és obligatori complir-la”. Des del consistori han detallat que fins aleshores “hi havia una empresa de seguretat amb la qual es tenia un contracte menor fins que eixira a concurs públic el servei i es realitzara la contractació definitiva”. Segons publicava el diari Levante a finals del mes de juliol, l’Ajuntament havia adjudicat a l’empresa Dassegur Seguridad SL la vigilància del Pou Clar qui “s’encarrega de la vigilància i protecció del paratge natural amb un àmbit d’actuació que abarça l’entorn del Pou Clar, el Pou dels Cavalls, Galindo, la part de la senda de l’Alba i els dos aparcaments habilitats al costat de la carretera CV-81”, segons es detallava al plec de condicions.

Des dels Amics del Pou Clar veuen molt sovint com hi ha persones “que accedeixen al paratge abans de les 10 hores, moment en el qual entren a treballar els vigilants, i així aprofiten per a entrar menjar i amagar-ho. Hi ha gent molt pilla que aprofita qualsevol ocasió o circumstància per a incomplir la normativa”.