Fase 3: el bany al Pou Clar, no recomanat però tampoc prohibit

Previsiblement Ontinyent, com la resta de la Comunitat Valenciana entrarà el dilluns en la fase 3 de la desescalada, camí de l’anomenada “nova normalitat”. I això té efectes de canvi pel que respecta als usos i costums que han estat vigents fins ara, des que es va iniciar l’estat d’alarma decretat per la pandèmia de coronavirus.

Una de les conseqüències més directes és el canvi d’estatus en un dels paratges més emblemàtics de la ciutat, i molt més ara en època pròxima a l’estiu i amb la previsió de pujada de temperatures per a les setmanes que venen. Es tracta del Pou Clar i de la possibilitat de poder prendre el bany en les seues aigües.

Fins ara el paratge estava tancat, amb els pàrkings clausurats i amb la restricció del seu ús. Només es podia passejar per ell, amb entrada i eixida per la zona de l’Alba però sense quedar-se ni, molt menys, nadar o entrar en les aigües gelades dels seus pous. Ara, amb la fase 3, sembla que n’hi ha variació. D’entrada continuaran clausurats els pàrkings amb l’objectiu d’evitar un reclam de visitants. Però s’obrirà l’accés peatonal. Així s’ha anunciat en una roda de premsa que ha tingut lloc hui dijous a l’Ajuntament on s’han informat d’alguns detalls de la fase 3.

Es pot prendre el bany al Pou Clar? No està recomanat, però tampoc es pot prohibir, segons s’ha explicat a la roda de premsa, perquè al decret del BOE que regula les zones en fase 3 no es fa referència explícita a la prohibició del bany en aquestos paratges. Així ho han explicat les autoritats del govern municipal.