Festers no descarta prendre mesures per l’impacte econòmic

La Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia és molt conscient que l’estat d’alarma provocarà una crisi econòmica molt gran i que això repercutirà en les pròximes festes de Moros i Cristians d’Ontinyent.

És per aquesta raó que des de la Societat de Festers, el seu president Vicent Pla, explica que “encara falten molts mesos per a la Setmana Gran, hi ha encara molt de temps per a prendre decisions si són necessàries”.

Fins al moment, el treball  d’aquesta entitat ja s’ha vist afectat. De primeres, escasses hores abans de celebrar una reunió de la Junta de Govern es va haver de cancel·lar pel confinament. Malgrat açò, l’equip de govern de Festers ha continuat treballant de manera telemàtica, a través de videoconferències. Però com explica el president “encara que continuem treballant, ho estem fent a un altre ritme” i incidia en el fet que aquesta situació ha comportat que s’endarrerisquen certs tràmits o treballs, pels quals s’estan buscant altres vies.

D’aquesta manera s’han paralitzat anuncis o activitats, com per exemple el curs al voltant de l’ús d’armes d’arcabusseria i pólvora, que tenia previst celebrar-se durant el mes d’abril. Però des de Festers tenen clar que ara mateix açò no és el més primordial. “Per responsabilitat ara no toca preocupar-se d’aquestes qüestions, sinó de veure com eixir d’aquesta situació, perquè el més important és la salut i la vida de les persones. Després ja anunciarem allò que siga convenient” declaraven des de Festers.

A causa de l’expansió del Covid-19, ja es va suspendre el concert de celebració del 50 aniversari de la comparsa Omeyas; la festa del centenari prevista per al dissabte passat dels Moros Espanyols; i la Fira d’Abril dels Contrabandistes.