Fiordaliza Cofil aconsegueix tres medalles als Panamericans Junior

L’atleta dominicana del CAVAOntinyent-Stocklogistic Fiordaliza Cofil va ser la gran protagonista del Campionat Panamericà junior que es va disputar la setmana passada a Cali (Colòmbia), en aconseguir tres medalles, un or i dos bronzes, en les proves de 400 llisos, 200 llisos i 4×400. La primera medalla va ser la d’or en la prova dels 400 llisos, en la que es va imposar amb un temps de 52”10. Un dia després aconseguia el bronze als 200 llisos amb 23”46 i tancava el campionat amb altre bronze amb la selecció de la República Dominicana al relleu 4×400 amb un temps de 3’28”28. Cal recordar que Fiordaliza va estar als JJOO de Tokio, tot i que ho va fer com a reserva de l’equip 4×400 mixte i, finalment, no va poder fer el seu debut olímpic. Tot i això, té un gran futur al davant perquè és una atleta molt jove de només 21 anys.

A més, a Oviedo es va disputar el Campionat d’Espanya de cross escolar, en el que van estar presents Héctor Tolsà en categoria sub16, Óscar Francés en categoria sub18 i Víctor Revert com a entrenador i cap d’equip de la selecció valenciana. La jornada va destacar pel mal oratge i pel circuit enfangat, el que va perjudicar els nostres atletes, al no estar acostumats a eixe tipus de condicions. Héctor va aconseguir un excel·lent sisé lloc, el que té un valor afegit perquè no és especialista en camp a través, perquè és un esportista que fa triatló. Per la seua banda, Óscar va tindre una destacada actuació en acabar el 36, essent el primer atleta valencià en meta.

Pel que fa a les proves en pista, cal destacar la bona actuació de Joel Gandia que va participar fora de concurs en el provincial de combinades sub12 de la província d’Alacant, que es va disputar a Dénia, i on va aconseguir el segon lloc en la classificació final amb una nova marca personal de 618 punts, resultat de sumar els punts aconseguits en les proves de 60 llisos, llançament de pes (en les que també va millorar les seues marques personals) i salt de llargada.