Garanteixen la celebració del Bou de la Puríssima

La violenta mort de huit persones aquest estiu i els més de 300 ferits durant l’any en els anomenats Bous al carrer celebrats en la Comunitat Valenciana, ha situat en el centre del debat polític a aquests festejos tan populars en centenars de municipis valencians, entre ells Ontinyent, que celebra diverses vegades a l’any aquestes festes. A principis de setembre la Generalitat Valenciana es pronunciava i deixava en mans dels ajuntaments i les diputacions qualsevol decisió sobre el futur d’aquesta tradició.

Ara, un altre dels temes que torna a eixir a llum després de l’elevada mortalitat registrada en els mesos de juliol i agost són els problemes de les penyes per a trobar assegurances per als actes taurins. Recentment, diversos mitjans assenyalaven a Ontinyent entre els municipis d’una llista negra que han tingut problemes a l’hora de contractar una pòlissa d’assegurança d’alguna de les companyies.

No obstant això, segons han pogut confirmar a aquest periòdic els portadors del Bou de la Puríssima, “de moment” no s’han trobat amb cap dificultat a l’hora de tramitar la pòlissa d’assegurança. “Nosaltres realment no hem tingut cap dificultat, ara mateix ja tenim tramitat tot l’expedient del segur per a les festes i no ens han posat cap pega. Tenim la proposta acceptada”, comenten des de l’Associació de Festes de la Puríssima. És per això, que asseguren que Ontinyent sí que pot dir que comptarà amb bous al carrer el pròxim mes de desembre.