Hèctor Verdú, l’ontinyentí que va passar 34 dies a Groenlàndia

Hèctor Verdú, membre fundador del Centre Excursionista Ontinyent (CEO), presentava recentment el llibre Trenta-quatre dies a Groenlàndia, diari il·lustrat d’Hèctor Verdú. Ho feia en un acte al Centre Cultural Caixa Ontinyent, on donava detalls de l’expedició valenciana a Groenlàndia de 1970, en la qual Verdú va participar i que va suposar una fita en la història de l’alpinisme valencià. A més, el llibre està il·lustrat amb les seues pròpies diapositives.

Basat en el diari personal d’Hèctor, el llibre ha sigut revisat i adaptat pel soci del CEO Enric Abad, conegut per haver publicat altres llibres de narrativa i poesia, qui també ha coordinat la publicació i que va ser l’encarregat de conduir també aquesta presentació.

HOMENATGE
L’acte va ser aprofitat pel CEO per a retre-li un homenatge al seu protagonista, el soci més il·lustre de l’entitat. Així, des de l’entitat ontinyentina destacaven d’Hèctor Verdú el fet que “als seus 90 anys continua amb la jovialitat que sempre l’ha caracteritzat. S’ha convertit en un referent de muntanyisme valencià, a més de ser una persona de reconegut compromís social amb Ontinyent”, declaren.