Hui, 21 de setembre, dia mundial de l’Alzheimer, una malaltia que no ha de caure en l’oblit

Hui, 21 de setembre, és el dia mundial de l’Alzheimer i, des de l’Associació de familiars, amics i amigues de malalts i malaltes d’Alzheimer i altres demències d’Ontinyent (AFAO), volen que aquestes malalties es tinguen presents. “Volem que no caiga en l’oblit la problemàtica que viuen aquestes malaltes i malalts i els seus familiars”, explica Vicente Pérez, president d’AFAO.

La realitat, com apunta la directora del centre de dia d’Alzheimer Caixa Ontinyent, Teresa Galiana, és que “l’obertura de l’Espai Blai ha permés millorar la qualitat dels serveis, tant del taller de memòria que ja es feia, com de la unitat terapèutica, un servei nou que ajuda a alleugerar la llista d’espera, atenent el malalt unes hores, o bé de matí o bé de vesprada. De tota manera ja està ple i continua havent-hi llista d’espera en el centre de dia”, apunta. Una altra de les novetats és que de les 65 places que disposa el centre de dia, la Conselleria ha ampliat les que són públiques. “El nombre de places és el mateix, però si abans hi havia 45 places públiques i 20 privades, ara són 56 públiques i 9 privades, el que permet que 11 persones més siguen ateses sense cap cost, ja que aquesta despesa l’assumeix la Conselleria”, explica.

Tant Teresa com Vicente destaquen que “hi ha més demanda de serveis que oferta, tot i que també s’ha ampliat el personal que atén a domicili”. Entre les demandes d’aquest col·lectiu es troba un segon centre de dia en el barri de Sant Josep, infraestructura que ja compta amb un avantprojecte i disponibilitat de sòl municipal.