Incidències als centres en la tornada a les classes

L’alumnat d’Ontinyent ha représ les classes hui després que el temporal de pluja i neu provocara que aquest dilluns se suspengueren les activitats als centres educatius. Després d’unes hores d’incertesa, finalment l’Ajuntament d’Ontinyent anunciava que “després de consultar amb els equips directius dels centres educatius de la ciutat i una vegada analitzades les prediccions oficials” es decidia que aquest dimarts es reprengueren les classes.

El Col·legi La Concepción és un dels que més afectats s’han vist pel temporal. Aquest matí, s’ha esfondrat part del mur que ja va caure en l’última DANA. Segons informen des del centre, després de les pluges de setembre, la part davantera del mur s’havia vist desnivellada, el que ha provocat que ara s’esfondrara el mur, a la part de la carretera. Això ha provocat problemes a l’hora de l’accés, encara que ja s’està actuant al mur i les classes s’estan portant a terme. Quant als alumnes, afirmen que alguns d’ells, sobretot els que acudeixen al centre des d’altres localitats.

El CEIP Lluís Vives també ha sigut un dels que més ha patit les conseqüències. Amb l’última DANA ja van denunciar que el centre patia goteres, i encara que es va actuar a l’edifici, el temporal Gloria ha evidenciat que aquest continua sent un problema. A causa d’això s’han vist afectades les classes d’Educació Infantil, i s’han hagut de reubicar i unir a diversos grups. A més, des de la direcció del centre afirmen que sí que han faltat alumnes al col·legi, però que el percentatge “no és res considerable”.

D’altra banda, a alguns centres de la ciutat l’activitat ha tornat amb més normalitat, com al Col·legi Pureza de Maria, on només han patit goteres en les zones més antigues del centre. Ací l’alumnat dels cursos superiors ha acudit a classe sense problemes, encara que sí que informen que en les classes de les xiquetes i xiquets més menuts sí que hi ha famílies que han decidit no portar als xiquets al col·legi.

Al CEIP Carmelo Ripoll la situació és molt similar. Alguns dels accessos al centre s’han vist afectats per l’aigua, el centre ha patit xicotetes goteres, i durant el matí han sofrit diversos talls de llum. Quant al professorat, alguns procedents de València no han pogut acudir als seus llocs de feina, de la mateixa manera que part de l’alumnat que viu en les zones de casetes. Des del centre coincidien, com al Col·legi Pureza de Maria, en senyalar que l’alumnat més menut és el que més ha faltat al centre, encara que com a altres centres “el percentatge és molt menut”.