Indignació per altra suspensió del tren

La plataforma del tren ha denunciat que el diumenge dia 2 de gener per la vesprada “es va interrompre el servei de trens perquè que un comboi va atropellar un animal”. La queixa està motivada perquè aquest vehicle és el mateix que dóna servei dilluns a primera hora: “No van enviar un tren de substitució i es va deixar sense servei la línia Xàtiva-Alcoi també dilluns pel matí”.

Tot i que des del twitter de Rodalies de València s’anunciava aquesta incidència: “Alcoi-Xàtiva demà dia 3 no circularà per incidència tècnica. El trajecte es realitza en autobús amb parada en totes les estacions. Disculpen les molèsties”, des de la plataforma ciutadana asseguren que “l’autobús tan sols va donar servei a les ciutats més grans: Alcoi, Cocentaina, Ontinyent i Albaida”.

No són les úniques interrupcions del servei, ja que els usuaris indiquen com durant el temporal Glòria es van suspendre els trens, “perquè havien caigut unes rames de pi i s’havia produït una solsida. Uns contratemps que es poden resoldre amb rapidesa, però en aquest cas la línia va estar sense servei durant cinc dies”, detallen.

Un conjunt de circumstàncies que ha causat indignació entre el col·lectiu d’usuaris d’aquesta línia ferroviària.

 

MOCIONS EN ELS AJUNTAMENTS

Des de la plataforma van iniciar una campanya per tal d’aconseguir el suport dels ajuntaments de les diverses poblacions per les quals passa aquest tren, no sols perquè es quede en un formalisme, sinó perquè “s’impliquen i facen arribar allà on calga les reivindicacions per tal de tindre un servei ferroviari digne”, expliquen. En aquesta zona Albaida va donar suport a la moció, mentre que Ontinyent també contempla la seua voluntat de sumarse a aquesta iniciativa pròximament.

En el text que proposa la plataforma ciutadana, es dirigeixen al plenari municipal perquè es defense el tren, davant del Ministeri de Foment, pel greu deteriorament que està patint el servei de transports de viatgers. “El que havia sigut un mitjà de transport públic i col·lectiu, que en un temps s’havia considerat imprescindible, eficient i de prestigi, fa temps que ha deixat de ser-ho”, denuncien.

Entre un llarg llistat de mesures que proposen es troben eliminar els transbordaments innecessaris a trens de Rodalia a l’estació de Xàtiva; augment de les freqüències, sobretot al matí, “ja que entre setmana els desplaçaments a València per gran part de la població d’aquestes comarques és necessari i tenim un tren parat a Xàtiva des de les 10 fins a les 13.20 hores que ix cap a Alcoi i entenem que podria estar donant servei a la línia en lloc d’estar parat”; substitució dels actuals vehicles per uns altres adaptats a les necessitats reals de la línia i a persones amb diversitat funcional i que permeten transportar bicicletes per tal de fomentar i fer ús d’aquesta, vehicles menys contaminants i més eficients, entre altres demandes.