Inicien un programa de tallers amb el plantejament intergeneracional del nou edifici del Delme

L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà al mes d’abril un nou programa de tallers intergeneracionals, amb la participació de persones joves i majors, seguint el plantejament amb el qual s’està construït el nou Centre Intergeneracional del Carrer Delme.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, acompanyat dels regidors Óscar Borrell (Territori), José Rafael Sanchis (Majors Actius) i Jordi Vallés (Joventut), visitava aquest dilluns les obres del nou centre, una actuació que executa l’empresa local Construcciones Francés amb un pressupost d’1,33 milions d’euros IVA inclòs, cofinançada al 50% per fons europeus FEDER del programa EDUSI. En paraules de Jorge Rodríguez, “és un espai on trencarem les barreres existents en l’atenció a joves i majors, per treballar amb altra mirada de cara al futur, amb un punt de vista intergeneracional que enriquirà a uns i a altres”.

El projecte suposa l’enderroc d’un edifici de titularitat municipal al bloc de cases sense ús dels números 1,3 i 5 del carrer Delme, que donarà pas a un edifici que mantindrà la façana protegida però que passarà a contenir dues plantes de centre social, d’oci i cultura; altres dues amb habitatges per a gent jove i també persones majors; i un gran pati, amb una superfície total de 1000 m2.

Mentre conclouen les obres, que es desenvoluparan fins al mes de desembre, l’Ajuntament iniciarà aquest mes d’abril un programa de tallers intergeneracionals que els regidors José Rafael Sanchis i Jordi Vallés coincidien en destacar com a “innovadors i molt adients per anar treballant en eixe contacte intergeneracional que volem que existisca en el nou centre”.

Aquests tallers seran de cuina d’emancipació jove, competències digitals, jocs tradicionals, contacontes o una visita al Museu Tèxtil, entre altres. Tota la informació i les inscripcions per aquestes activitats es poden fer tant al Casal Jove com als diferents centres de majors municipals.