Investiguen un accident en les barreres del Bou de les Penyes

El passat dissabte 7 de maig Ontinyent celebrava la sisena edició del Bou les Penyes. Una festa taurina organitzada per les penyes Bou i Corda i Pont Vell.

El primer bou de la tarda corria a càrrec de la penya Pont Vell, que després d’un gran esforç econòmic va adquirir un bou propi per celebrar el desè aniversari. Un cerril d’una de les ramaderies més prestigioses d’Espanya, la de Juan Pedro Domecq. Tot i que la jornada del matí ja havia deixat algun moment tens, el gran ensurt va arribar a la tarda quan l’estat batejat com Davidiano, va sembrar el pànic després d’irrompre a la barrera situada sota el campanar de Santa Maria.

Entre els assistents que havia situats a les escales que pugen al museu MAOVA i al fossat adjacent, hi havia xiquets i gent gran. L’animal va colpejar la tanca, i després d’obrir-se, la por es va desfermar entre els presents. Almenys una persona va haver de ser atesa pels serveis sanitaris, i tal com ha pogut saber aquest periòdic, una altra va patir lesions greus als dits de la mà, i per això s’ha personat a l’ajuntament a la recerca de responsabilitats.

Ara l’Ajuntament d’Ontinyent ha obert un expedient per estudiar el cas i la futur depuració de responsabilitats. Des del consistori reiteren que fins ara no tenen constància que la víctima haja presentat alguna denúncia. En aquesta línia, l’organització de l’esdeveniment constata que tampoc no tenen coneixement d’aquesta acusació, encara que sí que sabien que aquesta persona ha demanat ser atesa a l’Ajuntament.

Pel que fa als fets, el consistori ha explicat a aquest mitjà que les barreres de seguretat que acompanyen el recorregut van ser col·locades per l’Ajuntament, encara que matisen, que per a aquest festeig en concret “no són obligatòries per la normativa autonòmica”. Tot i així, fonts municipals insisteixen que les barreres van ser col·locades “per augmentar la seguretat” i que “se supervisen habitualment per la policia autonòmica i els tècnics municipals”.

En relació amb la normativa autonòmica, el decret 31/2015, de 6 de març, del Consell pel qual s’aprova el Reglament de Festejos taurins tradicionals de la Comunitat Valenciana (bous al carrer) expressa que “qualsevol persona que es troba al recinte taurí, se’n declara participant, i assumeix el risc i responsabilitat que es deriva de la seua participació”.