Jordi Belda aprofundeix a la saga literària Dreamerland

Jordi Belda Valls prové de la formació científica, va estudiar telecomunicacions i s’ha especialitzat en informàtica, però la literatura és una altra de les seues grans passions. En aquest sentit, defensa un ensenyament humanista que no obligue a triar entre ciències i lletres.

És per això que la seua passió per l’escriptura ha estat present sempre en la seua vida. Acaba de llançar ‘Quasi tot és mentida’, la seua segona novel·la, que forma part d’una saga que té lloc en un país imaginat, Dreamerland, i que es tracta de “ficció basada en fets reals. Em servisc d’ella per a analitzar la societat actual i llançar una mirada crítica a la nostra societat”, explica.

En aquesta novel·la el lector se submergeix en una societat en la qual “l’esforç individual es valora per damunt de tot”, afirma Jordi Belda. I és que la sèrie Dreamerland és una crítica al pensament neoliberal, però en aquesta segona part de la saga, l’autor es basa en la seua experiència per a centrar-se especialment en els nombrosos programes d’emprenedoria que apareix en la novel·la.

Una reflexió que va nàixer de la participació de l’ontinyentí en un projecte per a convertir la llengua dels signes en veu, dins d’un concurs on la tecnologia es posa a servei de les problemàtiques socials. “En aquest país falla la investigació. Hi ha iniciatives per a donar suport a idees innovadores, però es queden en un embrió, perquè falta una aposta clara amb recursos econòmics per part de l’administració i també abordar la investigació més enllà d’individualismes, des d’una perspectiva col·lectiva”.

Per tant, una escriptura que va més enllà de la ficció i beu de plantejaments de rabiosa actualitat, caricaturitzant algunes de les pràctiques socials a extingir.