Jorge Rodríguez revalida la majoria absoluta; Ens Uneix manté el diputat comarcal

Encara que ha perdut cinc regidors, passant de 17 a 12, Jorge Rodríguez continuarà sent l’alcalde d’Ontinyent amb majoria absoluta. Eixa és la principal conclusió d’una jornada electoral que s’ha tancat amb una apertura de la corporació a més formacions polítiques. Ens Uneix ha obtingut 10.111 vots i aquest suport també li permetrà mantindre al diputat comarcal en la Diputació de València.

El segon partit més votat ha estat Compromís, amb Nico Calabuig al capdavant, que ha duplicat la seua força representativa pujant de 2 a 4 regidors, amb 3.460 paperetes. Nico es converteix en el cap de l’oposició, lloc que fins ara estava en mans del PP.

El Partit Popular, amb Rafa Soriano, també incrementa la seua representació i suport, amb 2.786 vots i passant de 2 a 3 regidors en la corporació municipal.

VOX és la quarta força més votada i fa la seua irrupció per primera vegada a l’Ajuntament d’Ontinyent amb Andrés Navalón com a regidor, gràcies als 1.016 vots obtinguts.

Els socialistes tornen a l’arc plenari de la ciutat d’Ontinyent i José Antonio Martínez serà regidor després d’obtindre 992 vots.

Esquerra Unida-Podem ha tornat a quedar-se sense representació al consistori.