En els seus 14 anys d’activitat professional l’empresa immobiliària Kapitalia no havia registrat una dada similar. Almenys no en un període de temps tan curt. Durant els mesos de juliol i agost, l’empresa ontinyentina ha aconseguit tancar la compravenda de 38 xalets situats en el terme municipal. El ritme de, pràcticament, un xalet venut cada dos dies se suma a una activitat frenètica que també llança com a xifres, la venda de 16 pisos i 8 locals industrials i/o comercials.
PERFIL DEL COMPRADOR
Segons dades facilitades per la mateixa empresa, el 18% dels compradors procedien de fora d’Ontinyent, “gent que pot teletreballar des de qualsevol lloc i que, fonamentalment, mostrava inquietud per les connexions d’internet de la residència”, explica Salvador Palau, director de Kapitalia.
A més, cal apuntar que el 9% dels compradors eren estrangers, tots ells de nacionalitat francesa. La resta, 73%, veïns d’Ontinyent que han acordat un lloguer amb opció a compra o han signat una compravenda amb pagaments ajornats.
Les causes d’aquest increment notable en la venda de residències de camp són diverses. Per a explicar aquesta tendència cal tindre en compte la situació de pandèmia, incloent-hi la fase de confinament durant l’estat d’alarma. “La nostra empresa no va cessar la seua activitat. Si bé és cert que durant els mesos de març i abril, el mercat va patir una paràlisi, al maig es van començar a activar les operacions, al juny van anar tancant-se els acords i la materialització va arribar en els mesos de juliol i agost”.
Residències amb més il·luminació, més espai i possibilitats d’aire lliure ocupen ara les preferències dels compradors. “Aquest criteri també és vàlid per a la venda de pisos”, afegeix Palau. Per part dels compradors s’han prioritzat criteris com el preu (el preu mitjà ha sigut inferior als 140.000 euros), així com les possibilitats de disposar de piscina o poder construir-la.